Waarschuwing ! Deze vermelding is verlopen. De ZZP'er is mogelijk niet meer beschikbaar

Marko Kassenaar Professional

Creatief en Entertainment Amsterdam  

Professional

  • img
Locatie: Amsterdam

Sinds 10+ jaar ben ik actief als kunsteducator en schrijver. Ik geef lezingen en rondleidingen en ik publiceer boeken en artikelen. 

Tot mijn belangrijkste (co-)publicaties horen "RIJKS, Masters of the Golden Age" van Marcel Wanders Studio, waar ik een artikel voor schreef over de architectuur van het Rijksmuseum; kunstenaars-biografiëen voor "Het Geheim van de Meester", dat uitgegeven wordt ter ondersteuning van de gelijknamige NTR-tv serie; in de tweede helft van 2017 komt een nieuwe editie van "Sterke Verhalen - Kingdom by the Sea", het succesvolle boek van Mark Zegeling over de geschiedenis van de KLM-huisjes.

Enkele van mijn publicaties over de belangrijkste musea van Amsterdam bevinden zich al jaren in de top van de verkooplijsten op Amazon. 

Ik heb een ruime ervaring in optredens voor de media. Mijn bijdragen aan documentaires en nieuwsitems zijn op YouTube te vinden (zie de link in dit profiel).

Ik werk tevens als vertaler voor een brede kring aan opdrachtgevers. Naast het jargon van de kunstwereld ben ik bekend met specifieke vaktermen in de wereld van marketing, PR en de bouwwereld.

Tot mijn klantenkring behoren het Koninklijk Concertgebouw, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rijksmuseum, ABN AMRO, De Nederlandsche Bank, Studio Marcel Wanders, Mark Zegeling, alsmede vele particuliere klanten uit de wereld van entertainment, zaken en de politiek