Waarschuwing ! Deze vermelding is verlopen. De ZZP'er is mogelijk niet meer beschikbaar

Agnesbvertalingen Professional

Zakelijke dienstverlening Haring  

Professional

  • img
Locatie: Haring

Agnes Besseling

Als kind heb ik een jaar in Londen gewoond en eenmaal terug in Nederland eigenlijk altijd heimwee gehouden. Voor mij was het leven daar een groot feest: het huis (West Kensington), de grote gemeenschappelijke tuin, de Engelse vriendjes en vriendinnetjes, het vakantiegevoel, zelfs de school.

Dat ik Engels ben gaan studeren, komt eigenlijk voort uit dat positieve gevoel en nog steeds vind ik heel veel van de Britse cultuur aantrekkelijk en interessant, in ieder geval ook de taal.

Na mijn studie in Groningen heb ik correctiewerk verricht voor het cursusinstituut PBNA (Arnhem). Ook verzorgde ik cursussen conversatie Engels voor volwassenen. Daarna, vanaf 1980 kreeg ik een aanstelling als docent Engels aan het NAC, een school voor volwasseneneducatie, het latere ROC Noorderpoort Groningen. Die functie heb ik tot een jaar of 5 geleden gehad, de laatste jaren was ik docent NT2 (Nederlands voor Anderstaligen).

Tegenwoordig leg ik me helemaal toe op vertaalwerk Engels. Het liefste vertaal ik literatuur of lectuur van het Engels in het Nederlands. Ik heb daartoe een diploma gehaald aan de City University in Londen. Inmiddels heb ik ook veel ervaring met de vertaling van Nederlandse teksten (bijvoorbeeld van websites) in het Engels.